زگوانگ که از تابستان گذشته در فهرست تحریمهای پارلمان انگلیس قرار گرفته است، در ادامه اظهارات خود به بیانیه مشترک انگلیس و چین در سال ۱۹۷۲ اشاره کرد و افزود: ما از طرف انگلیسی میخواهیم که به بیانیه مشترک پایبند باشد و حساسیت شدید مساله تایوان را دستکم نگیرد و مسیر آمریکا را دنبال نکند.
به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از “گاردین”، زگوانگ در یک کنفرانس مطبوعاتی در لندن گفت: این اقدام مداخلهای در امور داخلی چین خواهد بود که به ناچار عواقب شدیدی در روابط چین و انگلیس به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، اظهارات سفیر چین در انگلیس همزمان با سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جزیره تایوان با وجود هشدارهای شدید چین منتشر میشود.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش از سفر پلوسی به تایوان با او صحبت نکرده است.
با این حال جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد که سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان نقض حاکمیت چین نیست.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز پس از ورود به تایوان که در تاریکی شب مورد استقبال مقامهای این جزیره قرار گرفت، با انتشار بیانیهای ادعا کرد که سفرش نقض بیانیههای مشترک آمریکا و چین نیست.
وزارت خارجه چین سهشنبه شب در اعتراض به سفر پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جزیره تایوان، سفیر این کشور را احضار کرد.
وانگ تاکید کرد: شرم آور است که آمریکا وعده خود در مورد مساله تایوان را زیر پا میگذارد و این اقدام تنها منجر به صدمه به اعتبار ملی این کشور میشود.
پلوسی که شامگاه سهشنبه وارد تایوان شد، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: سفر ما یکی از چندین هیات کنگره به تایوان است – و به هیچ وجه با سیاست دیرینه ایالات متحده که بر اساس قانون روابط تایوان در سال ۱۹۷۹، بیانیههای مشترک ایالات متحده و چین و تضمینهای ۶ گانه هدایت میشود، در تضاد نیست.